TATRANSKÁ LOMNICA

Net over de Poolse grens, aan de Slowaakse kant van de Hoge Tatra ligt de wintersportplaats Tatranska Lomnica. Tatranska Lomnica beschikt over een uitgebreid skigebied. Het hoogste punt van dit skigebied is de 2634m hoge Lomnicky Stit. Het skigebied bestaat uit 12 kilometer aan pistes, waarvan 5 km blauw (makkelijk), 5 km rood (gemiddeld) en 2 km zwart (moeilijk).  Ook is er een ‘funpark’ aanwezig. Openingstijden van dit skigebied: 8.30 uur – 15.30 uur

In dit wintersportgebied kan iedereen zich vermaken. De eerste liften brengen je naar brede en leuke blauwe afdalingen. Vanuit de lift van de blauwe pistes kan je overstappen naar de gondellift welke je in korte tijd naar de rode piste brengt. Mocht je toch (nog) meer uitdaging zoeken, dan heb je nog de mogelijkheid om vanaf het startpunt van de rode piste de tweezits lift te pakken naar de top van de berg waar je aan de zwarte afdaling kan beginnen.

Tatranska Lomnica ligt ongeveer 35 kilometer van de Poolse grens. Op zo’n 1,5 uur rijden vanaf Zakopane. Bij voldoende belangstelling kan er in onderling overleg een taxibusje gehuurd worden die U naar Tatranska Lomnica brengt en aan het eind van de dag weer ophaalt.

Goed om te weten:

In Slowakije is het weer even omschakelen want er moet weer betaald worden met euro’s. Mocht je mee willen met dit uitje, vergeet dan je paspoort niet! Het is in dit gebied alleen mogelijk om een skipas te kopen voor de hele dag. Mocht U hier willen gaan skiën, besef dan dat u s'morgens vroeg weg gaat en aan het eind van de middag pas terug bent. De prijzen hier terug te vinden.

Huren van een complete ski- of snowboardset kost ongeveer € 15 tot €20,- per dag. Afhankelijk van de verhuurder.

Après-ski

Onderaan de piste staan onder andere de ‘Tatranská Lomnica sneeuwbar’ en de ‘Humno Music Pub’. Over het algemeen gaat het er voor wat betreft après-ski in Tatranská Lomnica rustig aan toe.

Meer info over het gebied de ‘Hoge Tatra’: http://www.middeneuropa.nl/Subdirectories/Hogetatra.htm